• MYSORE

  ​’Mysore’ er navnet på byen i India hvor Ashtanga Yoga var undervist av Sri K Pattabhi Jois.

 • MYSORE

  'Mysore' er navnet på byen i India hvor Ashtanga Yoga var undervist av Sri K Pattabhi Jois. Hans barnebarn, Sharath Jois, underviser idag i Mysore når han ikke reiser rundt i verden og holder workshops. Ashtanga yoga er en dynamisk form for yoga basert på faste sekvenser, kombinert med pust og konsentrasjon.

  Mysore stilen er basert på et etablert, personlig student-lærer forhold for å guide og support din personlige kunnskap av ashtanga praksisen. I Mysore rommet, vil studenter på alle nivå praktisere ved siden av hverandre. Studenter lærer teknikker og stillinger i deres eget tempo, med veiledning av en lærer.

  Denne metoden er ideell for nybegynnere på grunn av individuell veiledning, små klasser og at man vektlegger trygg og gradvis progresjon.

  Hvorfor følger vi en fast serie?

  Når vi følger en fast series så lar vi hodet hvile og bli stille. I praksisen vår så trenger vi ikke tenke på hva neste stilling er, eller høre etter hva noen andre sier vi skal gjøre.

  Det er veldig få øyeblikk av dagen som gir oss mulighet til at hodet er i en slik tom, meditativ tilstand. Når vi er i denne tilstanden er kropp/sinn åpent, mottakelig og i stand til høy intelligens og innsikt.

  Hvorfor er det viktig å lære serien utenat?

  Fra en kort, enkel sekvens til hele primary serien som varer i 90 minutter, å huske din praksis endrer alt. Yoga praksisen din blir en indre reise i å bli kjent med seg selv i en ny og strålende måte, vi blir kjent med hvordan kroppen føles når den beveger seg, gamle skader og følelser kommer til overflaten og vi lærer å behandle kroppen med medfølelse.Vi jobber tålmodig og vennlig for å løse opp smerte fra kropp og sinn.

   

  Hvor lang skal min praksis være?

   

  Som en ny student, bør praksisen din vare i 45-60 minutter inkludert 10 minutter avspenning på slutten. Du er selvfølgelig velkommen til å praktisere lenger hvis du vil. Viderekomne studenter praktiserer ca. 90 minutter.

  Mysore rommet er åpent fra 6:30 hver dag mandag til fredag. Neste time begynner kl. 8:30. Du kan starte og slutte når som helst innenfor dette tidsrommet.

   

  Kan jeg trene Ashtanga hjemme?

   

  Selvfølgelig! Det som er veldig kjekt med å lære hele serien, er at du kan praktisere hvor du vil og når du vil. Når du har etablert en praksis; bevegelse, pust og konsentrasjon, er praksisen din tilgjengelig til deg når som helst.

  Hvorfor skal jeg da praktisere hos Ashtanga Stavanger?

   

  Det er en egen energi og kvalitet ved å praktisere sammen med andre. Atmosfæren i rommet er rolig, meditativ og energigivende.

   

  I Mysore rommet vil læreren veilede deg mens du lærer sekvensen trygt og korrekt. Som ny student, vil det være mange stillinger tilgjengelige for deg og ved regelmessig praksis, vil din ashtanga praksis utvikle seg i kvalitet og lengde ganske raskt.

   

  Mer erfarne praktiserende vil motta færre stillinger og generelt sett bare når de har gjennomført og behersker forrige stillinger i serien.

   

  Hva er formålet med å bli assistert av en lærer?

  Assisteringer ved at læreren bruker hendene er veldig vanlig i Ashtanga verdenen. Ved å assistere en elev er instruktørens intensjon å hjelpe studenten til å erfare stillingen i deres maksimale potensiale. Studenten vil da huske hvordan han/hun ble assistert neste gang man gjør stillingen alene. Det er lettere å føle når stillingen er helt riktig når man på forhånd har erfart hvordan stillingen er med instruktørens support/hjelp.

   

  Læreren kan velge å ikke assistere deg. Det kan også tenkes at en lærer ikke ønsker å avbryte flyten i din praksis ved å snakke til deg. Noen ganger vil instruktøren observere din praksis og bruke denne informasjonen på et senere tidspunkt.

  Hva kan jeg forvente av instruktøren i et Mysore rom?

  I Mysore rommet blir elevene lært opp på individuell basis, men i en gruppesetting. Instruktøren vil lære deg å kjenne, din praksis og bør også være klar over eventuelle skader eller smerter som du erfarer i din praksis.

   

  Instruktøren vil nøye observere praksisen din og alle andre i rommet. Som ny elev vil du få mer veiledning og justeringer for at du skal kunne lære serien. Instruktøren vil kanskje også be deg repetere hva du har gjort slik at det er lettere for deg å huske serien.

   

  For å bevare stillheten i rommet så holdes snakking på et minimum nivå. Mer detaljerte diskusjoner om praksisen og yoga filosofi vil også være tilgjengelig som en del av Mysore programmet. Det vil bli holdt workshops kontinuerlig for å kunne oppdatere studenter på praksis og teori. Men praksis er den viktigste del av Ashtanga Yoga.

   

  Ønsker du å diskutere aspekter av din yogapraksis, uansett om du er nybegynner eller har en etablert praksis,

  ta kontakt med oss i yoga shalaen eller skriv email til oss på ashtangastavanger@hotmail.com